UPOZNAJTE NAS

Zvonimir Sedlić

CEO, Predsjednik Uprave

Zvonimir od rođenja gaji strast prema poljoprivredi i tehnologiji. 2008. godine osnovao je investicijsku tvrtku i počeo istraživati utjecaj tehnologije na povećanje poljoprivrednih kapaciteta, produktivnosti i učinkovitosti poljoprivrednih procesa. 2017. i 2018. godine tvrtka je bila uvrštena na listu 1000 Companies to Inspire Europe.

Stečeno iskustvo i znanje pretočio je u svoj životni projekt NutriS – tvrtku koja želi poboljšati budućnost, ZAJEDNO s poljoprivrednim i tehnološkim zajednicama koje već danas gledaju prema budućnosti i dijele zajedničku viziju sutrašnjice u kojoj su zadovoljene sve ljudske potrebe, istovremeno njegujući održiv i inovativan rast u industriji hrane biljnog podrijetla.

Marcel Kappe

Član Uprave

Marcel je direktor poslovnog razvoja u tvrtki SD Venture A/S i član Uprave tvrtke NutriS. Nakon uspješne karijere u automobilskoj, prometnoj i vojnoj industriji, 2015. godine je prihvatio izazov i pridružio se novoj generaciji istomišljenika u prehrambenoj industriji, s naglaskom na preradu sirovina biljnog podrijetla.

Kao direktor upravljao je proizvodnim i financijskim rješenjima pri proizvodnji škroba u Indoneziji, uključujući kompletnu organizaciju projekta. Tvrtki SD Venture A/S se pridružio 2018. godine, gdje danas pronalazi nove poslovne prilike i razvojne mogućnosti na tržištu škroba / proteina.

Nicolai Winding Andersen

Predsjednik i član Nadzornog Odbora

Nicolai je Predsjednik Uprave tvrtke SD Venture A/S i Predsjednik Nadzornog Odbora tvrtke NutriS.  Iskusni programer i poduzetnik, uspješan je u razvoju i uspostavljanju greenfield projekata, s naglaskom na start up tvrtke i nove strateške poslove s multinacionalnim partnerima.

Sudjelovao je u razvoju tvrtki kao dioničar, voditelj projekta, član tima, voditelj poslovnog razvoja i savjetnik u sljedećim granama: informacijska tehnologija, oglašavanje, financije, biotehnologija, procesni inženjering te prehrambena i mliječna industrija.

Mislite li da možete promijeniti svijet?

Zvonimir Sedlić

Danas tehnologija mijenja sve, a mi smo na kritičnoj točki da odaberemo smjer kojim ćemo nastaviti ići. Potrebno je preoblikovati sve modele kako bismo značajno smanjili naš neodrživi otisak na planetu. Ja sam odabrao svoj smjer da promijenim svijet, a to možete i vi!

Kako možemo smanjiti naš utjecaj na okoliš?

Marcel Kappe

Mijenjajući način na koji konzumiramo hranu. Nije održivo nastaviti jesti meso (proteine) kao što to činimo danas. Čak i bez obzira na to što i ja jedem meso, u redovnu prehranu sam uveo i veganske zamjene. To znači da mi globalno moramo proizvesti više proteina na biljnoj bazi. Uvijek kažem „krava je vrlo neefikasna tvornica proteina“ jer stvara mnogo otpada u našem okolišu.

Kako bi definirali inovaciju?

Nicolai Winding Andersen

NUTRIS se udružio sa znanstvenicima koji su radili na Sveučilištu u Kopenhagenu, a sada rade za SiccaDania Group kao developeri za preradu biljaka. U suradnji s njima, NUTRIS komercijalizira njihovu patentiranu metodu nježnog i učinkovitog odvajanja komponenti biljnog materijala. Krajnji proizvodi su visokokvalitetni proteinski sastojci savršeni za mesne, pekarske i napitke na biljnoj bazi. NUTRISmart izolat proteina uzbudljiv je novi proizvod za prehrambeni sektor na biljnoj bazi, budući da je gotovo bez okusa. Sadrži malu količinu anti nutritivnih komponenti, ali je vrlo visoke funkcionalnosti, stvarajući najbolje moguće teksture u finalnim proizvodima za potrošače. NUTRIS i njegov tim stručnjaka pomažu industriji u razvoju novih primjena koristeći kvalitetne proteine boba.

Zašto je održivost toliko važna za ljude?

NUTRIS management

Definicija održivosti je da zadovoljavamo svoje sadašnje potrebe bez ugrožavanja sposobnosti budućih generacija da zadovolje svoje potrebe. Održivost je ključna u proizvodnji hrane zbog globalnog rasta stanovništva i općeg bogatstva koje povećava rast potražnje za hranom, povećavajući zemljišne površine potrebne za uzgoj kako bi se prehranio porast broja životinja potrebnih za proizvodnju hrane. Ovaj razvoj nije održiv, a proteine ​​moramo nabaviti iz alternativnih izvora, poput biljnih proteina iz boba. Mjereći zeleni otisak NUTRISmart proteina boba od polja tijekom berbe do konačnog proizvoda, proces emitira ispod 20% CO u odnosu na proteine iz govedine. Prelazak na NUTRISmart izolat protena  i konzumiranje alternativne hrane na biljnoj bazi čini veliku razliku za buduće generacije.