SVE ZAPOČINJE NA FARMI.

Pretvorite svoja polja u održive izvore prehrane
za generacije koje dolaze.

PAMETNI BOB = BILJNI PROTEIN BUDUĆNOSTI

POKRIVENOSTI PROIZVODNJE DOMAĆIM SIROVINAMA
0 %
ZASAĐENIH HEKTARA
0
HRVATSKA
2021 .

NUTRIS.farm™, ima za cilj, u narednih pet godina, zasaditi 15.000 hektara boba, a kako bi, u jedinstvenoj hibridnoj tvornici NUTRIS.tech™ postigli 100% pokrivenost proizvodnje domaćim sirovinama.

Bob predstavlja veliku priliku na mnogim razinama:
individualno, na području osobnog zdravlja,
ekonomski, jer doprinose pronalaženju rješenja za rastuće poljoprivredne izazove
globalno, jer doprinosi borbi protiv klimatskih promjena.

….toliko obećavajućih mogućnosti u jednom malom zrnu.

POLJOPRIVREDA NOVE GENERACIJE

NUTRIS.farm™ nositelj je organizacije održive proizvodnje visoko dohodovnih kultura i održivog sjemenskog materijala, s ciljem valorizacije cijele biljke.

Glavni fokus u primarnoj proizvodnji je bob.

Poslovanje tvrtke se temelji na principima klasične kooperacije, ali u bitno izmijenjenom pristupu.

Naša poslovna filozofija poljoprivrede nove generacije podrazumijeva da se svakom kooperantu pristupa individualno te da uz osnovne usluge organizatora proizvodnje, pružimo i dodatnu vrijednost koja će se odraziti pozitivno i na poslovni rezultat farmera i na kvalitetu isporučene sirovine.

SIGURAN I GARANTIRAN OTKUP PROIZVODA

Poslovni model temelji se na zajedničkoj proizvodnji, u kojoj NUTRIS.farm™ osigurava uvjete za proizvodnju i ugovor za otkup proizvoda kooperanata po unaprijed dogovorenoj cijeni što daje sigurnost u ostvarenje profita.

U cilju širenja proizvodnje boba NUTRIS.farm™ osigurava sjeme, daje kompletnu poslovnu podršku i prati proizvodnju kod kooperanata.

Proizvodnjom za potrebe NUTRIS.farm™ farmeri imaju priliku direktno sudjelovati u dobavnom lancu svjetskih prehrambenih kompanija.

Proteini su temelj zdravoj prehrani, a polja u Hrvatskoj su ekološki čista za uzgoj boba, koji predstavlja jednu od kultura budućnosti.

Ovo pametno zrno izuzetno je korisno poljoprivrednicima – uzgoj kulture boba ne zahtijeva korištenje mineralnog gnojiva N46, nema dodatnih ulaganja u mehanizaciju te se savršeno uklapa u plodored Hrvatske, a zauzvrat fiksira dušik u tlo i rahli zemlju za ostale biljke.

PREDNOSTI UZGOJA BOBA

Povećana proizvodnja i održivost mogu funkcionirati zajedno

  • Uzgoj zahtjeva minimalno korištenje umjetnih gnojiva
  • Smanjena emisija CO2 daje priliku za održivu budućnost u financijskom i ekološkom smislu

Značajan prodajni potencijal uz subvencije

  • Kontinuirani rast tržišta proizvoda na biljnoj bazi uz očekivano ostvarenje punog potencijala u 2035. godini
  • Bob je u Hrvatskoj uključen u povrće za isplatu proizvodno vezanih potpora. Pravo na isplatu imaju  svi poljoprivrednici koji zadovolje uvijet minimalno proizvedene i isporučene količine boba od 1.5 t/ha

Europski zeleni plan

  • Jedan od ciljeva Europskog zelenog plana je redukcija korištenja pesticida za 50% do 2030. godine, a za uzgoj boba pesticid nije potreban
  • Mogućnost financiranja iz EPFRR-a u okviru inicijative Europskog zelenog plana za biološku raznolikost i akcijskog plana za poljoprivredu

RASTIMO ZAJEDNO

Poljoprivrednik ste, proizvođač hrane, vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva ili malog obrta za proizvodnju bilja te želite unaprijediti svoje poslovanje? Otvoreni ste za inovacije i korištenje tehnologije te strastveni kada je riječ o zdravoj prehrani? Kontaktirajte nas da vas upoznamo sa svim prednostima našeg inovativnog koncepta kooperacije u proizvodnji boba i svim prednostima za vaše poslovanje, ali i za okoliš i ljudsko zdravlje.