SVE ZAPOČINJE NA FARMI.

Pretvorite svoja polja u održive izvore prehrane
za generacije koje dolaze.

PAMETNI BOB = BILJNI PROTEIN BUDUĆNOSTI

0 %
POKRIVENOSTI PROIZVODNJE DOMAĆIM SIROVINAMA
0
ZASAĐENIH HEKTARA
2021 .
HRVATSKA

NUTRIS.farm™, ima za cilj, u narednih pet godina, zasaditi 15.000 hektara boba i 2.000 hektara krumpira, a kako bi, u jedinstvenoj hibridnoj tvornici NUTRIS.tech™ postigli 100% pokrivenost proizvodnje domaćim sirovinama.

Bob predstavlja veliku priliku na mnogim razinama:
individualno, na području osobnog zdravlja,
ekonomski, jer doprinose pronalaženju rješenja za rastuće poljoprivredne izazove
globalno, jer doprinosi borbi protiv klimatskih promjena.

….toliko obećavajućih mogućnosti u jednom malom zrnu.

POLJOPRIVREDA NOVE GENERACIJE

NUTRIS.farm™ nositelj je organizacije održive proizvodnje visoko dohodovnih kultura i održivog sjemenskog materijala, s ciljem valorizacije cijele biljke.

Glavni fokus u primarnoj proizvodnji su bob i industrijski krumpir

Poslovanje tvrtke se temelji na principima klasične kooperacije, ali u bitno izmijenjenom pristupu.

Naša poslovna filozofija poljoprivrede nove generacije podrazumijeva da se svakom kooperantu pristupa individualno te da uz osnovne usluge organizatora proizvodnje, pružimo i dodatnu vrijednost koja će se odraziti pozitivno i na poslovni rezultat farmera i na kvalitetu isporučene sirovine.

SIGURAN I GARANTIRAN OTKUP PROIZVODA

Poslovni model temelji se na zajedničkoj proizvodnji, u kojoj NUTRIS.farm™ osigurava uvjete za proizvodnju i ugovor za otkup proizvoda kooperanata po unaprijed dogovorenoj cijeni što daje sigurnost u ostvarenje profita.

U cilju širenja proizvodnje boba NUTRIS.farm™ osigurava sjeme, daje kompletnu poslovnu podršku i prati proizvodnju kod kooperanata.

Proizvodnjom za potrebe NUTRIS.farm™ farmeri imaju priliku direktno sudjelovati u dobavnom lancu svjetskih prehrambenih kompanija.

Proteini su temelj zdravoj prehrani, a polja u Hrvatskoj su ekološki čista za uzgoj boba, koji predstavlja jednu od kultura budućnosti.

Ovo pametno zrno izuzetno je korisno poljoprivrednicima – uzgoj kulture boba ne zahtijeva korištenje mineralnog gnojiva N46, nema dodatnih ulaganja u mehanizaciju te se savršeno uklapa u plodored Hrvatske, a zauzvrat fiksira dušik u tlo i rahli zemlju za ostale biljke.

PREDNOSTI UZGOJA BOBA

Povećana proizvodnja i održivost mogu funkcionirati zajedno

 • Uzgoj zahtjeva minimalno korištenje umjetnih gnojiva
 • Smanjena emisija CO2 daje priliku za održivu budućnost u financijskom i ekološkom smislu

Značajan prodajni potencijal uz subvencije

 • Kontinuirani rast tržišta proizvoda na biljnoj bazi uz očekivano ostvarenje punog potencijala u 2035. godini
 • Bob je u Hrvatskoj uključen u povrće za isplatu proizvodno vezanih potpora, u iznosu od 3.000 kn/ha. Pravo na isplatu imaju svi poljoprivrednici koji zadovolje uvjet minimalno proizvedene i isporučene količine boba od 1.5 t/ha.

Europski zeleni plan

 • Jedan od ciljeva Europskog zelenog plana je redukcija korištenja pesticida za 50% do 2030. godine, a za uzgoj boba pesticid nije potreban
 • Mogućnost financiranja iz EPFRR-a u okviru inicijative Europskog zelenog plana za biološku raznolikost i akcijskog plana za poljoprivredu

PREDNOSTI UZGOJA INDUSTRIJSKOG KRUMPIRA

Minimalan rad – maksimalna iskoristivost

 • Uzgoj ove kulture zahtjeva minimalan ljudski rad
 • Preradom industrijskog krumpira u krumpirov škrob koristi se sav krumpir bez obzira na kalibražu
 • Industrijski krumpir je manje podložan modricama što omogućuje bržu manipulaciju

Značajan prodajni potencijal

 • Kontinuirani porast globalne potrošnje krumpirovog škroba za koji se procjenjuje da će do 2023. godine doseći 4 milijuna tona, uz daljnji rast po prosječnoj stopi od 2.8% godišnje.
 • Korištenje u prehrambenoj, tekstilnoj i kemijskoj industriji

Održivi razvoj

 • NUTRIS.tim kontinuirano istražuje kako poboljšati zdravlje tla s ciljem povećanja sposobnosti usjeva kako bi što bolje izdržali vremenske varijabilnosti

RASTIMO ZAJEDNO

Poljoprivrednik ste, proizvođač hrane, vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva ili malog obrta za proizvodnju bilja te želite unaprijediti svoje poslovanje? Otvoreni ste za inovacije i korištenje tehnologije te strastveni kada je riječ o zdravoj prehrani? Kontaktirajte nas da vas upoznamo sa svim prednostima našeg inovativnog koncepta kooperacije u proizvodnji boba i svim prednostima za vaše poslovanje, ali i za okoliš i ljudsko zdravlje.